HOME  |  CONTACT

Tennispark IJburg, Amsterdam

 

In opdracht van de gemeente Amsterdam is de voorbereiding van de aanleg een nieuw tennispark op Rieteiland Oost door Happy Feet verzorgd. Dit eiland bestaat uit opgespoten zand en maakt onderdeel uit van de wijk IJburg in Amsterdam.

In projectteamverband met daarin de net opgerichtte tennisvereniging, Stadsdeel Oost, de architect van het clubgebouw en Happy Feet is het plan uitgewerkt tot een definitief ontwerp. In deze fase is ook het veldwerk verricht zowel bodemkundig als landmeetkundig. Het aanwezige ophoogzand bleek na onderzoek geschikt als onderbouwzand voor de aan te leggen tennisbanen, hiermee is door ISA-sport ingestemd. Er is een RAW-bestek opgesteld en er heeft een openbare aanbesteding plaatsgevonden voor 10 rode zandkunstgras tennisbanen en de gehele terreininrichting.

Bijzonder is dat het gehele Rieteiland Oost nog in ontwikkeling is en het eiland rondom een primaire waterkering heeft. Daarnaast geldt als uitgangspunt voor de gehele inrichting van het eiland en dus ook het tennispark dat water 100% geinfiltreerd moet worden in de bodem. Dit gegeven is dan ook verwerkt in de technische uitwerking van het tennispark.

Contact:

Happy Feet Sports Systems

Henk Breunissen

 

t: 06 48063361
e: info@happyfeetsports.nl

Bezoekadres:

Molenwerf 1

2801 PP Gouda

Postadres:

Burgemeester Martenssingel 29

2806 CL Gouda