HOME  |  CONTACT

Gravel onder afschot (tennisbanen)

Vanaf het eerste begin van de ontwikkeling en certificering van gravel onder afschot is Happy Feet sports systems actief betrokken geweest. De voordelen zijn eenduidig:

  • Door de gravelbaan op afschot te leggen wordt met name bij grotere regenbuien de zijwaartse afvoer van de tennisbaan benut. Bij lichtere regenbuien zal het water voornamelijk in de gravel wegzakken;
  • Aan de zijkanten worden goten geplaatst voor een snelle waterafvoer.

Een snelle waterafvoer zorgt voor veel sneller droge banen dan de traditionele gravelbanen. Hier moet het water de weg naar beneden vinden via zeer matig waterdoorlatende graveltoplagen, omdat deze banen in principe volledig vlak liggen.

 

Hier laat een aangepast waterbeheer zien dat zonder wezenlijke verandering van spel eigenschappen er meer spel plezier, meer speeltijd voor terugkomt.

Ervaring leert dat na een regenbui meestal binnen een uur weer gespeeld kan worden op een gravelbaan onder afschot. Hiermee zijn gravelbanen veel meer waterbestendig geworden.

 

Inmiddels is deze oplossing zeer gangbaar in de tennis wereld geworden en wordt gravel onder afschot door vele leveranciers aangeboden.

 

Voor meer informatie of een voorstel voor uw vereniging kunt u zich tot Happy Feet wenden.

Contact:

Happy Feet Sports Systems

Henk Breunissen

 

t: 06 48063361
e: info@happyfeetsports.nl

Bezoekadres:

Molenwerf 1

2801 PP Gouda

Postadres:

Burgemeester Martenssingel 29

2806 CL Gouda